Topografinis žemėlapis

Topografinis Lietuvos žemėlapis – naujausias pagal OpenStreetMap duomenis sukurtas Lietuvos žemėlapis. Topografinio žemėlapio viena pagrindinių detalių – aukščio informacija. T.y. topografinis žemėlapis be aukščio informacijos – ne topografinis.

Panaudojant NŽT aukščio informaciją, SpatialForces narys Marius paruošė duomenis, tinkamus aukščio informacijai vaizduoti žemėlapyje. Todėl dabar pristatome https://topo.openmap.lt

Topografinis žemėlapis

Pradiniai NŽT aukščio duomenys yra ~1m2 gardelės. Toks detalumas naudingas nebent labai specifinėse situacijose (pvz. archeologijai, statyboms), todėl aukščio duomenys buvo supaprastinti iki 4m2 gardelės. Tai vis tiek yra gerooookai tikslesni duomenys, nei beveik visų žemėlapių naudojami Shuttle duomenys (SRTM), kur gardelės dydis yra 30m2.

MapBox GL-JS aukščio šešėliavimo varikliukas leidžia šešėlius braižyti kliento naršyklėje, todėl gaunamas interaktyvumas. Tarkim topo žemėlapyje yra nustatyta, kad saulė visada šviečia iš viršaus kairės. Pabandykite pasukti žemėlapį ir pažiūrėkite, kaip atitinkamai perpaišomi šešėliai.

Žemėlapio stilius pastoviai papildomas remiantis Lietuvos topografinio žemėlapio specifikacija, ją šiek tiek pagardinus bene garsiausių kartografų – SwissTopo kūrėjų – spalvomis ir šriftais.

Share

3 thoughts on “Topografinis žemėlapis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *