Street complete

Street complete – tai paprastas būdas prisidėti prie OpenStreetMap pildymo, per daug nesigilinant į redagavimo subtilybes, milijonus žymų kombinacijų ir pan. Apie Street complete jau buvo rašyta anksčiau.

Per tuos kelis Street complete naudojimo metus tiek kalbant su žmonėmis, naudojančiais Street complete, tiek ir žiūrint, kokie pakeitimai daromi naudojant šią programėlę, pastebiu, kad arba nepastebimas, arba ignoruojamas, vienas svarbus Street complete niuansas – nustatymų meniu esantis punktas „Užduočių parinkimas“. Kas tai ir kodėl tai svarbu?

Street complete sprendžiame daug paprastų ir viena nuo kitos nepriklausančių užduočių, pvz. pildome pastato arba greičio informaciją, suoliuko savybes ar kavinės darbo laiką. Street complete leidžia įjungti arba išjungti konkrečias užduotis, taip pat pakeisti jų prioritetą (kol neišsprendžiamos aukštesnio prioriteto užduotys, Street complete nerodo kitų užduočių).

Kodėl kai kurias užduotis apsimoka išjungti? Jeigu Street complete OpenStreetMap duomenis pildote ne tiesiog iš neturėjimo ką veikti, o realiai norite pridėti naudingos informacijos, tai galima pagalvoti, kuri informacija realiai bus naudinga, t.y. kokią informaciją bus galima panaudoti žemėlapiuose ar skaičiavimuose? Tarkim „Kokia šio elektros stulpo medžiaga?“ arba „Ar šis suoliukas turi atlošą“ – ar žinote žemėlapį, kuriame būtų naudojama tokia informacija? Net jei žinote, ar toks žemėlapis jums svarbus? Jei ne – išjunkite ar bent jau nutempkite tokias užduotis į pačią apačią, kad Street complete anksčiau siūlytų jums papildyti kitą, galbūt naudingesnę informaciją.

Kokia informacija yra naudinga? Tai labai subjektyvu, bet jei norime pridėti informacijos Lietuvoje (openmap.lt) kuriamiems žemėlapiams, tai mano asmenine nuomone (jūs galite turėti kitą nuomonę:-) naudingos tokios užduotys:

  • Vietos pavadinimas ir darbo laikas – labai naudinga informacija ieškantiems informacijos apie restoraną, muziejų ar kavinę. Pavadinimas yra pati svarbiausia informacija, kuri leidžia kitiems žymėtojams ieškoti internete daugiau informacijos apie lankytiną vietą. Mobilios programėlės (tarkim OsmAnd) ieškant artimiausių vietų gali net spalva pažymėti vietas, kurios paieškos vykdymo metu dirba/nedirba – tam reikia, kad būtų įrašytas darbo laikas.
  • Kelio danga – dažnai dangos negalima tiksliai įžiūrėti ortofotografijoje, o informacija svarbi tiek mašina, tiek ir dviračiu ar net pėsčiomis keliaujantiems.
  • Pastato aukštis ir stogo forma – ši informacija leidžia nesunkiai kurti trimačius žemėlapius, kurie kai kuriais atvejais leidžia lengviau orientuotis vietovėje.
  • Viešojo transporto stotelių pavadinimai – dar vienas dalykas, kuris nesimato ortofotografijoje, o labai naudingas planuojant kelionę viešuoju transportu.

Ir beje, Street complete turi puikią galimybę palikti pastabą su nuotrauka! Tokia informacija tikrai pravers kitiems, jei jūs nežinote, kaip tiksliai pažymėti.

Share

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *