2017 – piliakalnių metai

2017 metai paskelbti piliakalnių metais. Tikriausiai visi žinome bent keliasdešimt piliakalnių, bet tikrai ne visi žino, kad Lietuvoje žinomų/atrastų/patvirtintų piliakalnių yra beveik 900! Visus juos rasti galite Lietuvos lankytinų vietų žemėlapyje http://places.openmap.lt/.

Lietuvos piliakalniai

Mano šiandienos žiniomis, daugiau piliakalnių turi tik Didžioji Britanija (~2000). Kai kurie piliakalniai yra sutvarkyti, padaryti privažiavimai, laiptai. Kiti gi lieka „paslėpti“ po medžiais ar krūmais, tokius rasti galima tik naudojantis žemėlapiu.

Atvirame žemėlapyje piliakalnių informacija buvo suvesta naudojant archeologų svetainės piliakalniai.lt duomenis. Šioje svetainėje rasite ir detalesnį dr. Gintauto Zabielos piliakalnių, jų tipų, raidos ir tyrimo istorijos aprašymą.

Piliakalnių sąrašas pastoviai pildomas atradus naujus piliakalnius. Taip taip, piliakalnių sąrašas auga! Atrandami nauji piliakalniai! Gal ir jūs rasite kokį naują piliakalnį? 🙂

Kadangi places.openmap.lt duomenis ima iš OpenStreetMap, tai visus piliakalnius rasite ir iš OpenStreetMap duomenų daromuose Garmin žemėlapiuose, ir įvairiose programėlėse išmaniesiems įrenginiams.

Įdomių atradimų piliakalnių metais!

Share

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *