Upių vingiavimas

Atnaujinant Lietuvos OpenStreetMap duomenis pastebėtas akivaizdus upių vingiavimo/meandros/keliavimo pavyzdys:

Jūros upės vingiavimas

Šioje nuotraukoje mėlyna linija – prieš kelis metus tikslinta Jūros upės centro linija. Kaip matome pagal ortofotografiją, upė prasigraužė trumpesnį kelią ir dabar tekės tiesiau. Šiuo atveju, panašu, neliks net senvagių.

Share

3 thoughts on “Upių vingiavimas

  1. Sveiki, Tomai. Kaip pradedantis redaktorius norėjau pasiklausti: ar upė turėtų būti sudaryta iš atskirų segmentų, ar idealiu atveju juos reikėtų sujungti? Reikia pakeisti vieno upelio pavadinimą, ir turiu du variantus: arba sujungti visus segmentus ir pervadinti, arba atskirai pervadinti kiekvieną segmentą.

  2. Laba diena. Klausimus apie OSM redagavimą geriausia klausti Lietuvos žymėtojų sąrašyne, prisijungti galima čia: https://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-lt

    Upės dalinamos į atkarpas, nes keičiasi jų savybės (pvz. upė eina po keliu), upių vektoriai naudojami kitiems objektams (pvz. administracinėms riboms) ir pan. Todėl sujunginėti upės nereikia. Reikia keisti upės pavadinimą kiekviename segmente (gal patikrinus ką pateikia UETK).

  3. Ar upių žemėlapis dar veikia? Nei su Firefox, nei su Chrome paspaudus pradžios ir pabaigos taškus Ūloje nieko nevyksta, maršrutas nesusiformuoja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *