Įdomiosios administracinės ribos

Atvirajame žemėlapyje (OpenStreetMap) adresus suveda vietos žinias turintys žmonės, nes Registrų centre saugoma adresų informacija vis dar uždara. Išimtis tik Vilnius, kuris kol kas vienintelis drąsus Lietuvos miestas, atvėręs savo adresų (ir ne tik) duomenis.
Adresų paieškai reikia dar ir administracinių ribų. Kadangi šie Registrų centre saugomi duomenys irgi uždari, tai juos tenka rankioti iš bendrųjų planų ir tada modifikuoti pagal realiai įvestus adresus.
Šiame įraše ir noriu parodyti vieną vietą Vilniaus rajone, kur administracines ribas suvedus pagal realius adresus, gavosi labai „įdomus“ rezultatas.

Prašome pasigėrėti:

Viena spalva – viena gyvenvietė!

Žinoma oficialios administracinės ribos ne tokios sudėtingos, bet oficialiose ribose oficialūs adresai sukrenta iš kitų gyvenviečių, t.y. gyvenvietės X ribose turime gyvenviečių Y ar Z adresus, o tai dar blogiau 🙂

Share

2 thoughts on “Įdomiosios administracinės ribos

    • Na anksčiau RC sunkiai atsakinėdavo į tokius klausimus. O kai atsakydavo, tai daugmaž „kokius duomenis gavome iš seniūnijos – tokius ir rodome“ (kažkada buvau rašęs dėl neteisingo gyvenvietės pavadinimo).
      Dabar RC komunikacijos situacija lyg ir žymiai pagerėjusi, bet vis tiek ne jie turėtų šią problemą išspręsti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *